הרצאות מקוונות
הסגר בעקבות נגיף הקורונה דרש ממני לפתוח פתח חדש לתקשר מול הקהלים ששמעו את הרצאותיי. החלטתי לפתח שני תחומים שהיו זרים לי בתחילה, האחד סדרת הרצאות zoom מוקלטות או חי, השני "מוסיקה למילים".
המוסיקה למילים
בחרתי שירים מתוך הזמר העברי, ובכל שיר אני מראה את האופן בה המוסיקה מפרשת, מחזקת או מאפשרת לבטא את המילים של השיר. שיר משול לשידוך בין מילים ללחן, תחת החופה של העיבוד המוסיקאלי נוצר הקסם,
בתקווה שתיהנו ויתעוררו בכם המחשבה הרגש והסקרנות.
הרצאות זום
על צמצום והרחבה בחיים ובמוסיקה דרך פרלוד בדו מג'ור מאת י.ס באך
האם נוכל להסתכל על מרחבי חיים בהם נידרש לצמצם את מרחב המחייה שלנו מחד ומאידך מתאפשר לנו להרחיב תחומי ענין, וניצול חדש של הזמן? האם מוסיקה מאפשרת התבוננות על נושאים אלו? בהרצאה זו נעורר את החשיבה היצירתית והסקרנות דרך הפרלוד בדו מג'ור נקשיב ונבין על כוחה של המוסיקה לענות על שאלות אלו.
המוסיקה בזמר נוגה
לחנים רבים נכתבו למילותיה של רחל. כל לחן מביא אפשרות להסתכלות חדשה על מילות השיר ועל משמעותו. כל עיבוד מאיר זווית נוספת ללחן שכבר נכתב. בהרצאה זו נבחן מעל חמישה לחנים שונים ועיבודים נוספים המאפרים לרגש ולתחושה לקבל תובנות ולמידה על כוחה של המוסיקה לבטא ולפרש.
על מוטיבים מוסיקאלים של יגון וצער
ימי הזיכרון לשואה ולגבורה, לחללי צהל ופעולות האיבה מהווה זמן של יגון וצער, זמן בו הרוח מחפשת לבטא ולהתבטא. המוסיקה ככוח מרכזי בחיים מאפשר לבחון מוטיבים של המות, מצעד ההלוויה זיכרון, תפילה ותקווה. בהרצאה זו נקשיב כיצד המוסיקה יכולה לאפשר מסע אישי לבטא ולחוש את עצמנו ואת יקירנו שאינם.
האביב שבמוסיקה (שתי הרצאות)
האביב מהווה עונה מלאה בהתרחשויות, התעוררות של הטבע, תנועה ופרחיה. כיצד אלו באים לידי ביטוי במוסיקה? בהרצאה הראשונה נכיר את דרכה של המוסיקה לבטא את האביב בטבע ובהרצאה השניה על האביב אצלנו בני האדם. כיצד המוסיקה מאפשרת לחוש את רגש האביב הפריחה והתנועה.